Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2020 21:50 - Древни никога невиждани вируси, открити затворени в тибетския ледник
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.02.2020 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Древни никога невиждани вируси, открити затворени в тибетския ледник

От Лора Гегел - асоцииран редактор 

22 януари 2020 г.

https://www.livescience.com/unknown-viruses-discovered-t

image (Изображение: © Shutterstock)  

За последните 15 000 години ледник на северозападното Тибетско плато на Китай е домакин на парти за някои необичайни гости: ансамбъл от замразени вируси , много от които неизвестни на съвременната наука.

Наскоро учените разделиха тази партия, след като разгледаха две ледени ядра от този тибетски ледник, разкривайки съществуването на 28 никога не виждани досега групи вируси. 

Изследването на тези мистериозни вируси би могло да помогне на учените на два фронта: За един, тези неподвижни пътувания могат да научат изследователите кои вируси са процъфтявали в различен климат и среда с течение на времето, пишат изследователите в документ, публикуван в базата данни bioRxiv на 7 януари. 

Свързани: Фотографско доказателство за изменението на климата: образи на оттеглени ледници с времеви отклонения

RECOMMENDED VIDEOS FOR YOU...  
   
  • възпроизвеждане на видео   image
  •   Ancient Walking Whale with Hooves Discovered... 04.04.19
  •  
  • image
  •   Science and Sci-Fi at the Movies, with Live... 28/12/17 image
  •   Slime Made Simple! Live Science Shows You How 10.08.17 image
  •   Ancient Sea Monster with 50 Legs Discovered in... 05.04.17 image
  •   Ancient Mummy"s "Voice" Heard in Single Sound... 23/01/20 image
 

"Въпреки това, в най-лошия сценарий, тази ледена топене [от изменението на климата] може да освободи патогени в околната среда", пишат изследователите в проучването, което все още не е било подложено на проверка. Ако това се случи, най-добре е да знаете колкото е възможно повече за тези вируси, пишат изследователите.

Ледени изследвания

 

Изучаването на древни ледникови микроби може да бъде предизвикателство. Това е така, защото е изключително лесно да се замърсят пробите от ледено ядро ​​с бактерии от съвременния ден . Така изследователите създадоха нов протокол за вземане на проби от ултрачисти микроби и вируси. 

В този случай двете проби от ледено ядро ​​от ледената шапка на Гулия на Тибетското плато са събрани през 1992 г. и 2015 г. Въпреки това по онова време не са предприети специални мерки за избягване на микробно замърсяване по време на сондажа, обработката или транспорт. 

С други думи, външността на тези ледени сърцевини беше замърсена. Но вътрешностите все още са били девствени, пишат изследователите в изследването. За да влязат във вътрешната част на сърцевините, изследователите поставиха магазин в студено помещение - термометърът беше поставен на 23 градуса по Фаренхайт (минус 5 градуса по Целзий) - и използваха стерилизиран лентен трион, за да отрежат 0,2 инча (0,5 сантиметра) лед от външния слой. След това изследователите промиват ледените ядра с етанол, за да стопят още 0,2 инча лед. Накрая те измиха следващите 0,2 инча със стерилна вода. 

След цялата тази работа (бръснене на около 0,6 инча или 1,5 см лед), изследователите достигнаха незамърсен слой, който можеха да проучат. Този метод се поддържа дори по време на тестове, в които изследователите покриват външния слой на леда с други бактерии и вируси. 

Експериментът разкри 33 групи вирусни генузи (известни също като родове) в ледените ядра. От тях 28 досега са били неизвестни на науката, казват изследователите. " Микробите се различаваха значително в двете ледени ядра", пишат изследователите в проучването, "предполага се, че представляват много различни климатични условия по време на отлагането."

Не е изненада, че ледникът е държал тези мистериозни вируси толкова дълго, твърдят изследователи.

"Ние сме много далеч от вземането на проби от цялото многообразие от вируси на Земята", каза на заместник Шантал Абъргел, изследовател по екологична вирусология във Френския национален център за научни изследвания, който не е участвал в изследването . 

Тъй като произведените от човека климатични промени стопят ледниците по целия свят, тези вирусни архиви могат да бъдат загубени, отбелязват изследователите. Изследванията на древните вируси "осигуряват първи прозорец във вирусните геноми и тяхната екология от ледника на ледника", пишат изследователите в изследването, "и подчертават вероятното им въздействие върху изобилните групи микроби [днес]."

  • В снимки: Изчезващите ледници на европейските Алпи
  • Изображения на Хималаите и Тибетското плато
  • Tiny & Nasty: образи на неща, които ни правят болни

Първоначално публикуван в Live Science .

 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39966124
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930